بازخوانی گزارشهایی از «وطن امروز» و «کیهان»
سیل گسترده در میانه تابستان
دو روزنامه «وطن امروز» و کیهان در شماره امروز خود به موضوع سیلهای استانهای مختلف کشور پرداختهاند.
گروه اجتماعی سایت خبرسراسری: سیل تابستانی بی سابقه و غافل گیر کننده استان های بسیاری را تحت تاثیر قرار داد و پیام های مهمی را نیز همراه داشت.دو پیام بدبیانه این سیل گویای این مسئله بود که خشم طبیعت فصل و زمان و شهر و کلانشهر نمی شناسد و باید رفتار با طبیعت را اصلاح کرد،پیام دیگر برای شهر های صنعتی بود که مانند یک جزیره گرما در این بین قرار گرفتند با وجود اینکه اطراف آن ها شاهد باران شدید بودیم اما در آن شهر ها حتی یک باران عادی برای لحظاتی تَر شدن نیز نبارید.
روزنامه وطن امروز در گزارشی با عنوان«سیل استانی در 21استان» در اینباره نوشته است:
نزدیک به دوسوم ایران درگیر سیل شده است؛ در میانه تابستان، در هفته نخست مردادماه! آن هم به شکلی بیسابقه. بارشهای ناگهانی با شدت بسیار زیاد که یک حجم بارش باورنکردنی را بر جا میگذارد. به گفته کارشناسان، فرآیند گرمای زیاد در زمین کمک میکند هوا به لایههای بالاتر جو برود، از طرفی یک هوای دیگر باید جای آن را بگیرد، این هوا از منطقه اقیانوس و سطح آب میآید که البته با خودش رطوبت هم میآورد. این رطوبت در خشکی تبدیل به ابر میشود که اصطلاحا به آن آزاد شدن گرمای نهان میگویند؛ چنین پدیدهای سبب ایجاد ابرهای انفجاری روی خشکی میشود و به آن توفانهای تندری هم میگویند. این روند فرآیند شکلگیری مونسون است.
حالا چند روزی است که این سامانه اقلیمی از اقیانوس هند وارد ایران شده و منجر به وقوع سیل و آبگرفتگی معابر در حدود ۲۰ استان ایران شده است.
جریان بارشی مونسون که از چند روز قبل در کشورمان فعال شده و خسارتهای جانی، مالی و زیربنایی به همراه داشته است، همچنان تا روز سهشنبه در 26 استان فعال خواهد بود؛ تا جایی که ستادهای مدیریت بحران در سراسر کشور به حالت «هشدارباش» درآمدهاند.
به گزارش «وطنامروز»، این روزها 26 استان کشور متاثر از فعالیت جریانهای بارشی مونسون هستند و شدت بارشهای سیلابی در برخی مناطق کشور به حدی بوده که موجب طغیان رودخانهها، شکسته شدن سدها، آبگرفتگی معابر، رانش کوه، تخریب منازل و متاسفانه فوت تعدادی از هموطنان شده است. شروع اخبار ناگوار از وقوع سیلاب در چند روز گذشته، به حادثه تلخ منطقه امامزاده داوود(ع) مربوط میشود که طی آن 13 نفر جان باختند و 14 نفر همچنان مفقود هستند که جستوجو برای یافتن آنها ادامه دارد.
فعالیت این جریان قدرتمند بارشی که پروفسور اردکانی از آن با عنوان «اغتشاش بارشها» یاد کرده است، به حدی بود که در شهر یزد حدود 70 میلیمتر بارندگی ثبت شد که بیسابقه بوده و بیش از ۲ برابر بارشهای این شهر در طول یک سال برآورد شده است. همچنین «زهک» کمبارشترین شهر سیستان، رکورددار بارش باران شد، چرا که بارندگی در این منطقه ۵ برابر تمام بارشهای تابستانی 27 سال اخیر اعلام شده است.
روزنامه کیهان نیز در شماره امروز خود در گزارشی با عنوان«سپاه،ارتش،هلال احمر،دولت و شهرداری ها به یاری سیل زدگان شتافتند»دراینباره نوشته است:
بارندگیهای روزهای اخیر و فعالیت سامانه بارشی «مانسون» که همزمان با برخی کشورهای همسایه بخشهای زیادی از کشور را در بر گرفته است باعث فوت و مفقودی تعدادی از هموطنان و وارد آمدن خسارت در شهرهای مختلف شده است.
در همین خصوص رئیسسازمان امدادونجات جمعیت هلال احمر در گفتوگو با ایسنا، درباره آخرین وضعیت امدادرسانی به سیل زدگان در سراسر کشور اظهار داشت: پس از اعلام هشدار سازمان هواشناسی درباره بارش شدید باران در نقاط مختلف کشور و احتمال جاری شدن سیلاب، سازمان امداد و نجات امدادگران در سراسر کشور و به خصوص در استانهای دارای احتمال بیشتر وقوع سیل به حالت آمادهباش کامل درآمد. همچنین بالگردهای امدادی در استانهای در معرض خطر نیز به حالت آمادهباش درآمدند.
مهدی ولیپور با بیان اینکه انبارهای امدادی نیز از نظر تجهیزات اسکان، اقلام زیستی و موادغذایی در این استانها تقویت شدند، گفت: همچنین با استفاده از تجارب سالهای قبل، پیشبینی لازم برای اختصاص اماکن اسکان اضطراری نیز در این استانها در دستورکار قرار گرفت.
ولیپور درباره خدمات امدادی ارائه شده از سوی این سازمان از ابتدای مردادماه تا دیروز بیان داشت: در مجموع در ۶۲ شهرستان از ۱۷ استان کشور شامل سیستان و بلوچستان، تهران، فارس، کرمان، هرمزگان، قم، سمنان، مازندران، یزد، آذربایجان شرقی، خراسان جنوبی، گلستان، اصفهان، بوشهر، کهگیلویه و بویراحمد، چهارمحال و بختیاری و مرکزی عملیاتهای امداد و نجات مربوط به سیل و آبگرفتگی به اجرا در آمد.
وی با بیان اینکه تاکنون ماموریتهای امداد و نجات در ۱۹ استان کشور انجام شده است، گفت: متاسفانه برابر آمارها از ابتدای شروع ماموریتهای امداد و نجات در سیلهای اخیر در مجموع ۳۴ نفر تاکنون جان خود را از دست دادهاند. همچنین ۲۰ نفر نیز مفقود هستند که جستوجو برای یافتن آنها ادامه دارد.
استاندار تهران روز جمعه در حاشیه بازدید از مناطق آسیب دیده از سیل شهرستان فیروز کوه اظهار داشت: از تمام ظرفیتها برای رسیدگی به وضعیت مردم سیلزده فیروز کوه استفاده میکنیم.
به گزارش ایرنا، محسن منصوری افزود: سیلاب در منطقه حبله رود شهرستان فیروزکوه در روستاهای زریندشت، مزداران و آتشان، ۱۰ کشته، ۱۶ مفقودی و ۱۲ مصدوم داشت، ۱۰ نفر از مصدومان به صورت سرپایی درمان و دو نفر برای درمان تکمیلی به بیمارستان منتقل شدند.
منصوری با اشاره به دلیل تاخیر امداد رسانی به مناطق سیل زده، گفت: بسته شدن راههای دسترسی و ترافیک جادهای دلیل اصلی تاخیر در امداد رسانی به سیل زدگان بود که پس از عادی شدن وضعیت نیروهای کمکرسان و دستگاههای امدادی موفق به خدمات رسانی شدند.
وی ادامه داد: چند شهرستان در شرق استان درگیر سیل بودند در دماوند شدت سیل در مناطق روستایی بسیار زیاد بود، برخی جادهها تخریب شدند، دام و خودروهای مردم آسیب دیدند.
استاندار تهران تاکید کرد: شهروندان از توقف در حاشیه رودخانهها و بستر مسیلها به ویژه در شهرستانهای دماوند، شمیرانات و پردیس اجتناب کنند و رستورانها و اماکن گردشگری نیز از پذیرش گردشگران خودداری کنند. منصوری توضیح داد: شدت تخریب سیل در شهرستانهای استان تهران مختلف است، اما فیروز کوه به دلیل رانش کوه بیشترین خسارت را داشته است. وی افزود: کوه در این منطقه حرکت کرده و در روستای مزداران شهرستان فیروز کوه تا این لحظه ۱۰ نفر جان خود را از دست دادند و ۱۶ نفر مفقود شدند.
معاون عملیات سازمان امداد و نجات هلال احمر درخصوص آخرین جزئیات امدادرسانی نیروهای امدادی در محدوده امام زاده داوود تهران و آخرین آمار جانباختگان و مفقودشدگان این سیلاب به ایسنا گفت: با توجه به وقوع سیلاب در امامزاده داوود، ٣٠٥ نیروی عملیاتی در این حادثه وارد عمل شدند تا اقدامات لازم را انجام دهند.
مرتضی مرادی پور افزود: در این حادثه دستکم هشت نفر جان خود را از دست دادند و ۱۹نفر همچنان مفقود هستند. همچنین ۷۰۰ نفر به محل امن منتقل شدند.
دیدگاه تان را بنویسید