بازخوانی گفتوگویی از «ستاره صبح»
سرنوشت مذاکرات به روایت مجلسی
روزنامه «ستاره صبح» در گفتوگویی با فریدون مجلسی به ابعاد مذاکرات در شرایط کنونی پرداخته است.
گروه سیاست سایت خبرسراسری: پیچیده تر شدن پرونده هسته ای ایران و احتمال بن بست مذاکرات در کنار قطعنامه شورا حکام شرایطی را پدید آورده است که خروج از آن بخصوص برای طرف ایرانی مسیر دشواری را می طلبد که می تواند اقتصاد و سرمایه های اجتماعی در ایران را هدف بگیرد.
روزنامه ستاره صبح در شماره امروز خود در گفتگویی با فریدون مجلسی در اینباره نوشته است: به نظر شما چرا در این شرایط و درحالیکه برجام در ایستگاه پایانی و منتظر نتیجه نهایی است شاهد ورود شورای حکام به موضوع هستیم؟ آیا غرب از توافق هستهای با ایران ناامید شده است؟
شورای حکام قاعدتاً به این نتیجه رسیده است که بیشتر از این نمیتواند منتظر بماند. ضمن اینکه نمیتواند دست روی دست بگذارد و اقدامی نکند. ظاهراً هم از نظر تحقیقاتی و هم از نظر چینش نیروها ظرفیت عملی پیشآمده است.
وقتیکه بایدن به منطقه میآیدو در اماراتو عربستان و شورای همکاری خلیجفارسآنبیانیهی تند را علیه ایران صادر میکنند.همسایههای ما هم مشغول دیوارکشی هستند و در مرزهایکشورهای همسایهازجمله پاکستان و ترکیه شاهد دیوارکشی هستیم، بهطور طبیعی باید نتیجه گرفت که بستر برای جلسه شورای حکام فراهمشدهاست. متأسفانه ما در روابط بینالمللی کشورهای زیادی را با خود نداریم.
پیشبینی شما از جلسه شورای حکام و نتایج آن چیست؟
اگر شورای حکام گزارش آژانس در مورد ایران را بپذیرد و پیشنویس قطعنامه کشورهای غربی تصویب شود نیازی به رأی چین و روسیه نیست.مکانیزم ماشه طوری تنظیمشده که کشورهای غربی باقیمانده در برجام میتوانند هر زمان که گزارش آژانس توسط شورای حکام تأیید شد، بازگشت شش قطعنامه ملغی شده در قالب قطعنامه 2231 را کلید زدندو تحریمها که از طرف آمریکا به ما تحمیلشده جهانی خواهد شد.در این مرحله دیگر از چین و روسیه نیز خبری نخواهد بود.
دیدگاه تان را بنویسید