بازخوانی دو گزارش از «اعتماد» و «کیهان»
توقیف نفتکشهای یونانی از دو زوایه
روزنامههای «اعتماد» و «کیهان» در گزارشهای امروز خود به موضوع توفیق نفتکشهای یونانی توسط ایران در خلیج فارس پرداختهاند.
گروه سیاست سایت خبرسراسری: جنگ نفتکش ها در خلیج فارس هنوز ادامه دارد و به نوعی تمامی کشور های جهان تحت الشعاع آن قرار می گیرند.حالا نوبت نفتکش های یونانی رسیده است.
روزنامه اعتماد در شماره امروز خود در گزارشی با عنوان«تنبیه آتن»نوشته است: با توقیف دو نفتکش یونانی توسط نیروهای مسلح ایران در آبهای خلیج فارس، ساعاتی بعد از آنکه یک پایگاه خبری نزدیک به دبیر شورای عالی امنیت ملی از تصمیم ایران برای تنبیه یونان خبر داده بود، تنش میان تهران و آتن در مورد توقیف یک نفتکش با پرچم ایران توسط یونان و مصادره نفت آن و تحویل به ایالات متحده وارد مرحله تازهای شد. نفتکش لانا با پرچم ایران، مالکیت روسی و محموله ۷۰۰ هزار بشکه نفت ایرانی در حالی ۲۶ فروردین ماه امسال در بندر کاریستوس یونان توقیف شده بود که هنوز هیچ توضیح مشخصی از سوی دولت یونان در مورد دلایل توقیف آن اعلام نشده است. این نفتکش در پی از کار افتادن موتورهای کشتی و مواجهه با آب و هوای نامناسب برای دریافت کمک به بنادر یونان پناه برده بود. هنوز مشخص نیست که این کشتی به دلیل تحریم بودن مالک پیشین روسی آن از سوی دولت امریکا توسط یونان توقیف شده است یا به دلیل همکاری یونان با امریکا برای اجرای تحریمهای ثانویه علیه مردم ایران. در حالی که در طول هفته گذشته، یک ماه و نیم بعد از توقیف نفتکش با پرچم ایران در بندر یونانی، تهران کاردار سفارت یونان و کاردار سفارت سوییس به عنوان حافظ منافع امریکا را برای ادای توضیحات و رفع توقیف فوری محموله نفتکش به وزارت خارجه دعوت کرده بود، به نظر میرسد که در طول روزهای گذشته عملیات انتقال محموله این نفتکش به یک نفتکش استیجاری برای انتقال نفت خام آن به ایالات متحده امریکا نهایی شده است. به نظر میرسد که تهران بعد از بدون نتیجه ماندن اقدامات دیپلماتیک تصمیم گرفته است که از طریق مقابله به مثل، کشتیهای یونانی در خلیج فارس را توقیف کند. روابط عمومی کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی روز جمعه در اطلاعیهای اعلام کرد: «نیروی دریایی سپاه ۲ فروند نفتکش یونانی را به دلیل تخلفات انجام شده در آبهای نیلگون خلیج همیشه فارس توقیف کرد. این دو کشتی در خلیج فارس، یکی در نزدیکی عسلویه و دیگری در نزدیکی بندر لنگه در نزدیکی جزیره هندورابی توقیف شدهاند. هر دو کشتی با نامهای Prudent Warrior و Delta Poseidon و تحت پرچم یونان حرکت میکردهاند که توسط نیروی دریایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی توقیف شدند.» بر اساس اطلاعات منتشر شده توسط رسانهها، دو کشتی یونانی در بندر بصره عراق بارگیری کرده بودند و یکی از آنها برای بارگیری بیشتر در قطر توقف داشته است. گفته میشود که مجموعا یک میلیون و ۳۰۰ بشکه نفت حمل میکردند و به گفته وزارت خارجه یونان مجموعا ۹ تبعه یونان در میان خدمه این دو کشتی قرار دارند.
روزنامه کیهان نیز در شماره امروز خود در گزارشی با عنوان«ضرب شصت سپاه به آمریکا در تنگه هرمز» در اینباره نوشته است:
پس از اقدام غیرقانونی یونان در توقیف و ضبط محموله نفت ایران در آبهای این کشور و انتقال غیرقانونی محموله نفت ایران به آمریکا، سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در راستای مقابلهبهمثل، 2 نفتکش یونانی در خلیجفارس را متوقف کرد.
روابط عمومی کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در اطلاعیهای اعلام کرد: «نیروی دریایی سپاه روز جمعه (ششم خردادماه) ۲ فروند نفتکش یونانی را بهدلیل تخلفات انجامگرفته در آبهای نیلگون خلیج همیشه فارس توقیف کرد.»
منابع آگاه نیز روز جمعه به تسنیم گفتند، هنوز 17 فروند کشتی یونانی دیگر در خلیجفارس حضور دارند که در صورت ادامه شیطنتها توسط یونان احتمال توقیف آنها توسط سپاه وجود خواهد داشت.
براساس این گزارش، منابع آگاه تأکید میکنند یونان باید هرچه زودتر اقدامات جبرانی در قبال نفتکش حامل نفت ایران را اجرا کند.
توقیف محموله ایران
به درخواست آمریکاییها انجام شده است
گفتنی است خبرگزاری رویترز
(30 فروردینماه سال جاری) به نقل از گارد ساحلی یونان از توقیف یک نفتکش روسی ۱۱۵ هزار تنی (حاوی ۷۰۰ هزار بشکه نفت خام ایران) به نام «پگاس» که به نام «لانا» تغییر کرده، در نزدیکی سواحل جزیره «اویا» این کشور خبر داد.
بااینکه مقامات یونانی این اقدام را در راستای اجرای تحریمهای اتحادیه اروپا علیه روسیه به خاطر درگیری نظامی با اوکراین اعلام و تأکید کردند هنوز نفت این کشتی مصادره نشده و معلوم نیست چه طرفی آن را اجاره کرده اما آمریکا هم با استقبال از این اقدام یونان، مدعی شد که نفتکش روسی حامل نفت خام ایران بوده است.
سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در همین زمینه گفت: ما از گزارشهایی که حاکی از آنکه این تانکر حامل نفت خام ایران است اطلاع داریم؛ اما هیچ اشارهای به صحت این گزارشها نکرد.
همچنین گروه آمریکایی «اتحاد علیه ایران هستهای» که رفتوآمد کشتیهای حامل تانکرهای مربوط به ایران را با ماهوارههای مخصوص ردیابی رصد میکند اعلام کرد: «در ۱۹ آگوست سال ۲۰۲۱ کشتی پگاس حدود ۷۰۰ هزار بشکه نفت خام ایران را از جزیره سیری در ایران بار زده بود.»
این در حالی است که بر اساس اعلامیه سازمان بنادر و دریانوردی ایران «این کشتی با شرایط آبوهوایی نامناسب مواجه شده و دارای مشکلات فنی بوده، مطابق قوانین بینالمللی درخواست کمک کرده است و براساس مقررات و استانداردهای فنی و بینالمللی، کشتیهایی که در وضعیت خطر ایمنی قرار میگیرند و درخواست کمکرسانی دارند باید از سوی کشوری که در نزدیکی سواحل آن قرار گرفتهاند به نقطه امن سواحل منتقل شوند و پسازآن، اقدامات لازم برای تعمیرات صورت پذیرد و بعد از رفع خطر به مسیر بینالمللی خود ادامه دهند.» اما متأسفانه دولت یونان برخلاف قوانین بینالمللی، کشتی مربوطه را نگه داشته و بار آن که نفت بوده است، توقیف کرده است.
دیدگاه تان را بنویسید