بازخوانی گزارشهایی از «کیهان» و «وطن امروز»:
سرنوشت امامی چه شد؟
روزنامههای کیهان و وطن امروز در گزارشهایی به محکومیت محمد امامی، یکی از تهیهکنندگان سریال شهرزاد، برای جرایم مالی پرداختهاند.
گروه سیاست سایت خبرسراسری: شاید زمانی که بخش قابل توجهی از مردم مخاطب سریال شهرزاد شده بودند و لباس های این سریال هم به عنوان مد روز به فروش می رسید، تهیه کننده آن به فکر پاسخگویی درباره عملکرد مالی خود در حوزه های مختلف نبود. حالا امامی به 20سال زندان محکوم شده است. روزنامه کیهان در شماره امروز خود در گزارشی با عنوان«170سال حبس برای متهمان پرونده بانک سرمایه» نوشته است:
از جمله افرادی که دیروز حکم محکومیت آنها درخصوص پرونده بانک سرمایه اعلام شد محمد امامی (تهیهکننده سریال شهرزاد) و شهاب الدین غندالی(مدیرعامل اسبق صندوق ذخیره فرهنگیان در دولت روحانی) بودند.
درخصوص اتهامات این افراد میتوان به اظهارات نماینده دادستان در هنگام برگزاری جلسات دادگاه آنها اشاره کرد.
15 مهرماه سال 99 رسول قهرمانی نماینده دادستان در جریان برگزاری اولین جلسه محاکمه محمد امامی و 33 نفر دیگر از متهمان پرونده بانک سرمایه و صندوق فرهنگیان گفته بود: «اقدامات مجرمانه شبکه مرتبط با فساد در بانک سرمایه مشتمل بر اتهامات انتسابی ۳۴ نفر از متهمان است که با محوریت «محمد امامی» و «امیر فرزانراد» از طریق نفوذ در مدیران بانک سرمایه و صندوق ذخیره فرهنگیان (سهامدار عمده در بانک سرمایه) نقشههای مجرمانه خود را در بستر بانک سرمایه و شرکتهای وابسته به دو نهاد مزبور پیادهسازی کردند. این افراد از مجرای پرداخت رشوههای کلان به مدیران و کارکنان دو نهاد مزبور و کارشناسان رسمی دادگستری بیش از هزار میلیارد تومان را در پوشش دریافت تسهیلات و ضمانتنامههای بانکی از طریق غیرقانونی و تودیع وثایق ناچیز از بانک سرمایه و شرکتهای وابسته به صندوق ذخیره فرهنگیان، خارج کردند. همچنین در مقام تسویه تسهیلات با سررسید گذشته در پوشش انجام معاملات به تهاتر املاک با توسل به حربه گرانمایی اقدام کردند که این اقدامات حول چهار موضوع از جمله اخذ تسهیلات کلان در قالب عقد مشارکت مدنی مجموعا مبلغ ۲۲۵ میلیارد تومان بوده است».
پولشویی به روش امامی!
قهرمانی در آن جلسه در بیان شیوه اقدامات محمد امامی گفته بود:« تسهیلاتی که میبایست در حوزه قراردادهای منعقده برای امور بازرگانی و تولید اقتصاد مصرف میشد توسط متهم امامی و افراد وابسته به او عمدتاً با هدف از بین بردن منشا پول، در حوزه سینما و نمایش خانگی و پرداخت به هنرمندان و سلبریتیها و خرید املاک و آپارتمان مصرف شده است و بخشی از وجوه جهت سهولت در اقدامات مجرمانه به برخی اشخاص دارای نفوذ پرداخت شده است.همچنین مبالغی از این وجوه تبدیل به سپردههای بلندمدت به اقوام از جمله مادر و خواهر محمد امامی پرداخت شده است. متهم محمد امامی، تهیهکننده فیلم و سریال متهم است به اینکه از طریق نفوذ در مدیران وقت بانک سرمایه و صندوق ذخیره فرهنگیان و شرکتهای وابسته به نهادهای مزبور و از مجرای پرداخت رشوه موفق شده است مبالغ قابل توجهی را در پوشش دریافت تسهیلات و ضمانتنامه و یا قرارداد حقالعملکاری از نهادهای مزبور برای شبکه منسوب به خود خارج کند. نفوذ وی در این نهادها بهاندازهای بوده که در عزل و نصب مدیران ارشد و میانی بانک سرمایه و شرکتهای وابسته به صندوق ذخیره فرهنگیان نقش مؤثر داشته است و مجموعه بانک سرمایه، صندوق ذخیره فرهنگیان و نهادهای وابسته به او در خلال سالهای ۹۲ تا ۹۵ توسط شبکه وی مدیریت شده است. چارت سازمانی بانک سرمایه از سوی متهم امامی انجام شده است که نشان از نفوذ وی دارد.»
روزنامه وطن امروز هم در شماره امروز خود در گزارشی با عنوان«محکومیت امامی به 20 سال حبس»دراینباره نوشت:
سخنگوی قوه قضائیه گفت: درباره بانک سرمایه پروندههای متعددی تشکیل شد و برخی منتهی به صدور حکم قطعی و اعلام شدند. اخیرا پرونده منتهی به صدور حکم قطعی شده و کسانی که تحت تعقیبند مجموعا به ۱۷۰ سال محکوم شدند.
وی در رابطه با آخرین وضعیت پرونده بانک سرمایه و محمد امامی گفت: درباره بانک سرمایه پروندههای متعددی تشکیل شد و برخی منتهی به صدور حکم قطعی و اعلام شدند. اخیرا پرونده منتهی به صدور حکم قطعی شده و کسانی که تحت تعقیبند مجموعا به ۱۷۰ سال محکوم شدند. در این رابطه محمد امامی به جرم اخلال کلان در نظام اقتصادی به ۲۰ سال حبس و رد مال، انفصال از خدمات دولتی، سیداحمد هاشمیشاهرودی به ۱۰ سال حبس و رد مال و شهابالدین قندالی به جرم معاونت در اخلال در نظام اقتصادی به ۱۲ سال و ۶ ماه حبس محکوم شدند. یکی از همدستان هم به جرم مشارکت در اخلال در نظام اقتصادی به ۲۰ سال حبس و رد مال محکوم شده ولی چون حکم غیابی است اسمش را نمیگویم. خداییان افزود: ۶ متهم هم به ۲ فقره حبس محکوم شدند. ۱۵ نفر هم به حبس و رد وجوه محکوم شدند.
سخنگوی قوه قضائیه در پاسخ به سوالی درباره جزئیات حکم صادره علیه ۲ دانشجوی بازداشتی دانشگاه شریف گفت: درباره این دو نفر دانشجو میدانید که با عنوان اتهام افساد فیالارض تحت تعقیب قرار گرفتند ولی دادگاه این اتهام را محرز تشخیص نداد.
وی افزود: با توجه به اقدامات تخریب و ایجاد حریق و خرابکاری در تاسیسات عمومی جامعه، به اتهام تخریب و خرابکاری در تاسیسات عمومی هر کدام به ۱۰ سال حبس و به اتهام اجتماع و تبانی علیه امنیت کشور و همکاری با گروهک معاند نظام به ۵ سال حبس و با اتهام فعالیت تبلیغی علیه نظام به یک سال حبس یعنی مجموعا به ۱۶ سال حبس محکوم شدند که مجازات اشد یعنی ۱۰ سال حبس اجرایی میشود.
خداییان همچنین در پاسخ به سوالی درباره آخرین وضعیت پروندههای تروریستی شارمهد و چعب گفت: دادگاه جلساتی را برگزار کرده و محاکمه هنوز تمام نشده است و رسیدگیها ادامه دارد.
دیدگاه تان را بنویسید